Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video… ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.

 

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Läs hela inlägget »

Chokladpudding till frukost? Ja, det är alldeles möjligt. Nyttigt dessutom!

Du behöver:
1,5 dl turkisk yoghurt
2 tsk kakao
Knivsudd honung

Jordgubbar
½ banan

Gör såhär: Blanda turkisk yoghurt, kakao och ev lite honung. Toppa med jordgubbar och banan. SÅ gott och hälsosamt!

Glöm inte att lämna en kommentar! 

Vill du ha personlig hjälp med kosten? Helt kostnadsfritt? Pröva kostnadsfri kostrådgivning här!

Läs hela inlägget »

10 000 steg är den lägsta rekommendationen på hur mycket vi bör gå per dag. För en del är 10 000 steg inga problem, men för andra med stillasittande jobb kan 10 000 steg kännas som en stor, omöjlig utmaning. Men det är inte omöjligt! Här får du 3 knep på hur du tar dig ut dina 10 000 steg per dag! 

1. BÖRJA SMÅTT!
Om du i dags läget promenerar 2000 steg per dag kan hoppet till 10 000 steg kännas nästintill omöjligt. Börja istället med en rimlig ökning. Utmana dig att öka med 1000 steg per dag per vecka. Så vecka 1 går du 3000, vecka 2 går du 4000 steg osv. Sätt helt enkelt upp rimliga delmål som tar dig mot 10 000 steg! 

2. GENVÄGAR ÄR SENVÄGAR. TA EN OMVÄG!
Varje steg räknas, se därför till att gå några steg omväg var du än ska. Påväg till kaffemaskinen? Ta ett extravarv runt köket och samla 50 steg till. Påväg till våning 2? Ta trapporna istället för hissen. Påväg att ta bilen till affären 1 km bort? Ta med stegräknaren och promenera de 7 minuterna dit! 

3. TA TELEFONSAMTAL, MÖTEN ELLER TRÄFFAR TILL FOTS
Istället för att sitta nedsjunken i soffan med en vän, sitta vid konferensbordet på mötet eller i kontorsstolen vid telefonsamtal - ta en promenad! De flesta möten, samtal och träffar går att i någon form ta till fots istället för sittandes. Inled åtminstone mötet till fots och avsluta på kontoret om det behövs tillgång till dator eller liknande! 

Vill du ta hjälp av en kostrådgivare för att nå din hälsosammare livsstil? Boka in ett möte online redan idag! 

Läs hela inlägget »

Är du trött på din vardagliga havregrynsgröt, eller har du kanske aldrig tyckt om den?

Här får du ett recept på världens godaste äppelgröt. Så gott att du bara måste testa!.

DU BEHÖVER:
2,5 dl vatten
1 dl havregryn
1 äpple
Pumpafrön, solrosfrön, mjölk salt och kanel

HUR DU GÖR: 
Lägg havregryn, solrosfrön, salt och vatten i en kastrull och låt koka upp. Riv ned ett helt äpple i gröten och fortsätt tillaga tills havregrynsgröten fått önskad konsistens. 

Toppa med solrosfrön, pumpafrön och kanel. Servera även med en skvätt valfri mjölk. NJUT!

Läs hela inlägget »

Tryter träningsmotivationen och det känns nästintill omöjligt att ta dig ut i löparspåret? Lura motviljan med dessa 5 knep och låt träningslusten snart spira!
 

1. STORLEKEN HAR INGEN BETYDELSE
Det måste inte alltid handla om att springa långt och mycket. En kort runda är bättre än inget. Snöra på dig löparskorna och bestäm dig för att springa runt kvarteret ett varv. När du väl är ute kommer det med stor sannolikhet kännas riktigt bra och du kanske får lust till att springa längre. Om inte så har du iallafall fått en bra, kort runda!

2. SÄTT UPP DELMÅL.
Genom att ha mål och delmål längst din väg får du större motivation till att fortsätta och nå dessa. När du väl uppnått dina mål utlöses belöningsämnen i hjärnan, dessa ger dig ny energi och glädje att ta dig an även nästa mål. Med hjälp av mål och delmål vet du dessutom hela tiden hur du ligger till och vart du är påväg med din träning.

Exempel på delmål: springa 2 gånger denna vecka. Klara spåret 30 sekunder snabbare om 7 dagar. Springa 

3. SKAFFA EN SPRINGKOMPIS
När du vet att kompisen står i spåret och väntar på dig vet du att det är svårt att ångra sig och stanna inne. Inte kan du låta din kompis springa själv när du lovat? Dessutom är det ju riktigt roligt att springa tillsammans. Träning och socialt i ett, perfekt!

4. GÖR DET TILL EN VANA
Låt löpningen bli en lika naturlig del av ditt liv som att jobba eller borsta tänderna. Tvinga dig ut ett par gånger i spåret så kommer hjärnan snart att ställas om till att löpningen är en vana. Då blir det betydligt lättare att ta sig ut. Så känns det motigt nu? Tvinga ut dig och förvänta dig en förbättring redan efter några pass.

5. ALLTID REDO
Se till att alltid ha löparkläderna med dig i bilen eller på kontoret. Då är du alltid redo när suget faller sig in. Till exempelvis efter jobbet när solen skiner, på lunchrasten för att rensa huvudet eller när kompisen frågar om ni ska ta en vända. Alltid redo!

Läs hela inlägget »

Pannkakor, en riktig klassiker i många barnfamiljer. Och en riktig bomb av socker, kalorier och snabba kolhydrater. Men har du tänkt på att de traditionella pannkakorna enkelt kan bli hälsosammare? Använd fullkorns dinkelmjöl istället för vetemjöl. Servera med bär istället för sylt. Och turkisk yoghurt till är underbart gott. Nedan finner du ett av många recept på hälsosammare pannkakor!
 


DU BEHÖVER (för ca 8 pannkakor):
2 ägg
2 dl fullkorns dinkelmjöl
4-5 dl mjölk
Salt
Vaniljpulver
Kokosolja

GÖR SÅHÄR:
Vispa ihop mjöl med mjölk. Vispa ned äggen samt vaniljpulver och salt. Låt stå och dra sig en stund i kylen medan stekpannan värms upp. Stek pannkakorna i lite kokosolja. 

Servera förslagsvis med turkisk yoghurt, hallon och banan. Mums!

Läs hela inlägget »

År 2016 publicerade Folkhälsomyndigheten alarmerande statistik om antalet överviktiga och feta. 51 procent av Sveriges befolkning, 16-84 år, lider av övervikt och fetma. Det är en hög siffra, men antalet antas öka. Men du kan göra skillnad!

Övervikt och fetma är ett känsligt ämne men ack så viktigt att lyfta. 44 % av kvinnorna åldern 16-84 år lider av övervikt eller fetma. 58 % av männen i samma ålderskategori. Av barnen beräknas det vara cirka 20 %. 

Övervikt och fetma handlar om så mycket mer än att det motgår det normativa om en smal kropp. Övervikt och fetma ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, förtidsdöd, cancer, diabetes typ 2 med mera. Den främsta anledningen till vår ökade vikt är för lite motion och/eller för mycket mat. Bakom övervikten ligger ibland psykisk ohälsa, där mat använts som tröst, men ibland endast om för många kalorier in. 

Siffrorna är alarmerande och vi på Wellmilton vill vara med och bidra till en lägre siffra i Sverige. Och allra främst skapa bättre förutsättningar för de barn som nu växer in i en tid där fetma och övervikt bara anses öka. Vi ska vara med och bidra till ett friskare och gladare Sverige! 

Fetma, övervikt och undervikt är inget att känna skam för. Absolut inte! Men vi vet att man mår så mycket bättre både psykiskt och fysiskt vid en normal vikt. Där rörelse finns och kosten bidrar till bra näring. 

Vill du ha hjälp att må bättre? Låt oss börja med kosten. Vi hjälper dig som själv är överviktig, underviktig eller bara vill förbättra din kost för att må bättre. Vi hjälper också dig som förälder som behöver tips på bra recept, hjälp med matvägrande eller matöverätande barn och vi bidrar med kunskap, support och motivation. 

Pröva vår 15 minuter kostnadsfria kostrådgivning för att se vad vi kan hjälpa just dig med!

Läs hela inlägget »

Det här tillhör utan tvekan till en av mina favoriträtter: ugnsbakad lax med ugnsrostade grönsaker och fetaostcreme. Kan det bli bättre? Dessutom kan laxen och grönsakerna varieras i oändlighet, så man behöver aldrig tröttna.

DU BEHÖVER:
Ca 500 gram lax
1 msk honung
2 msk soyasås

½ zucchini
1 sötpotatis
5 potatisar
3 morötter
1 gul paprika

½ pkt fetaost
2 dl creme fraiche
1 klyfta vitlök
Salt, vitpeppar

GÖR SÅHÄR:
Skiva alla grönsaker och potatisen. Lägg upp på en ugnsplåt, ringla över olivolja och salta. Sätt in i ugnen.

Blanda ihop soya och honung. Häll över laxen. In med laxen i ugnen på ca 200 grader, låt stå cirka 20 min.

Mosa fetaost med creme fraiche, vitlöksklyfta, salt och vitpeppar. 

Ta ur grönsakerna/potatisen när de fått lagom färg. Laxen är klar efter cirka 20 min eller när den har fått en babyrosafärg. Serveras med fetaostkrämen! Toppa gärna allt med groddar för lite extra krisp. 

Så gott, så enkelt!

.

Läs hela inlägget »

Så, vad händer här på Wellmilton när bloggen står stilla? Den senaste veckan har verkligen rullat på i högt tempo.

I onsdags befann Wellmilton sig på I'm a Runner - loppet här i Uppsala.  Vi ställde ut med ett monterbord och informerade de nyfikna om vårt företag. Vi stod intill start- och målgång och hejade därmed in alla deltagande i mål. Det är alltid lika roligt med alla olika former av ting som främjar hälsa och rörelse. Heja, heja! 

I torsdags begav vi oss till det stora Relation-eventet på Uppsala Konsert och Kongress. Alla Uppsalas VD's, HR-chefer och ansvariga fanns på plats. Representanter från alla stora bolag i Uppsala. Där stod vi på Wellmilton med monter och berättade om oss. Så fantastiskt roligt med alla nyfikna och få höra att vi verkligen gör ett fantastiskt, viktigt arbete. Vi ska verkligen vara med och göra Uppsala och Sverige friskare!

Efter 7 timmar på det eventet packade vi om och tog oss till BolandCity. De hade arrangerat tjejkväll där jag tillsammans med ett gäng andra företag fick ställa ut. Jag ordnade en tävling vid mitt monterbord som fick varenda passerande att stanna till. Gissa antalet äpplen i skålen. Fantastiskt roligt att få träffa alla och bjuda in dem till vår kommande föreläsning här i Uppsala samt tillsammans fundera ut hur jag kan hjälpa just dem. Vilken dag! 

Idag blir det administration samt några hälsorådgivningssamtal med mina kunder. 

Wellmilton är på gång, Wellmilton ska göra Uppsala och Sverige friskare, gladare och piggare helt enkelt! 

Vill du och din familj också bli friskare, gladare och piggare? Anmäl dig idag!

Läs hela inlägget »

Och så sitter ni där, samlade runt middagsbordet. Du har gömt grönsaker i maten och blandat en stor sallad, men ingen äter.

Du sitter kvar med den ekande frågan "varför"?.

Leg kostrådgivare Jennifer Milton delar här med sig av sina 3 bästa tips.

1. Gör det roligt.
Skiva grönsakerna i roliga former. Stavar, cirklar, hjärtan eller träd. Låt barnen vara med och förbereda (med en barnkniv) och låt de gärna provsmaka allt de känner för. Låt barnen även döpa alla grönsaker. Broccolin kan bli ett djungelmonster, morotsskivorna kan bli guldpengar, bönorna blir till superpiller och paprikastavarna till små svärd.

2. Utnyttja hungern.
Ett bra tips är att se till att servera grönsakerna när barnen är riktigt hungriga, exempelvis morot- och parprikastavar innan middagen. Aptiten är ju alltid som störst när vi är hungriga. 

3. Ha tålamod!
Det kan ta upp till 15-20 provsmakningar innan ett barn vänjer sig vid en ny smak. Se därför till att vara ihärdig och ge inte upp i förstahand. Döm inte heller ut en maträtt eller grönsak för att barnet ratar den första gången, utan fortsätt servera och låt de provsmaka. Ha tålamod!

Vill du ha fler konkreta tips och verktyg på hur du inför mer grönsaker i ditt barns vardag? Ta hjälp av en kostrådgivare redan idag! 

Vill du få 15 minuter kostnadsfri kostrådgivning online? Boka här!

Läs hela inlägget »