5 KNEP FÖR ÖKAD LÖPARLUST

Tryter träningsmotivationen och det känns nästintill omöjligt att ta dig ut i löparspåret? Lura motviljan med dessa 5 knep och låt träningslusten snart spira!
 

1. STORLEKEN HAR INGEN BETYDELSE
Det måste inte alltid handla om att springa långt och mycket. En kort runda är bättre än inget. Snöra på dig löparskorna och bestäm dig för att springa runt kvarteret ett varv. När du väl är ute kommer det med stor sannolikhet kännas riktigt bra och du kanske får lust till att springa längre. Om inte så har du iallafall fått en bra, kort runda!

2. SÄTT UPP DELMÅL.
Genom att ha mål och delmål längst din väg får du större motivation till att fortsätta och nå dessa. När du väl uppnått dina mål utlöses belöningsämnen i hjärnan, dessa ger dig ny energi och glädje att ta dig an även nästa mål. Med hjälp av mål och delmål vet du dessutom hela tiden hur du ligger till och vart du är påväg med din träning.

Exempel på delmål: springa 2 gånger denna vecka. Klara spåret 30 sekunder snabbare om 7 dagar. Springa 

3. SKAFFA EN SPRINGKOMPIS
När du vet att kompisen står i spåret och väntar på dig vet du att det är svårt att ångra sig och stanna inne. Inte kan du låta din kompis springa själv när du lovat? Dessutom är det ju riktigt roligt att springa tillsammans. Träning och socialt i ett, perfekt!

4. GÖR DET TILL EN VANA
Låt löpningen bli en lika naturlig del av ditt liv som att jobba eller borsta tänderna. Tvinga dig ut ett par gånger i spåret så kommer hjärnan snart att ställas om till att löpningen är en vana. Då blir det betydligt lättare att ta sig ut. Så känns det motigt nu? Tvinga ut dig och förvänta dig en förbättring redan efter några pass.

5. ALLTID REDO
Se till att alltid ha löparkläderna med dig i bilen eller på kontoret. Då är du alltid redo när suget faller sig in. Till exempelvis efter jobbet när solen skiner, på lunchrasten för att rensa huvudet eller när kompisen frågar om ni ska ta en vända. Alltid redo!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln