ALARMERANDE ANTAL FETA OCH ÖVERVIKTIGA!

År 2016 publicerade Folkhälsomyndigheten alarmerande statistik om antalet överviktiga och feta. 51 procent av Sveriges befolkning, 16-84 år, lider av övervikt och fetma. Det är en hög siffra, men antalet antas öka. Men du kan göra skillnad!

Övervikt och fetma är ett känsligt ämne men ack så viktigt att lyfta. 44 % av kvinnorna åldern 16-84 år lider av övervikt eller fetma. 58 % av männen i samma ålderskategori. Av barnen beräknas det vara cirka 20 %. 

Övervikt och fetma handlar om så mycket mer än att det motgår det normativa om en smal kropp. Övervikt och fetma ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, förtidsdöd, cancer, diabetes typ 2 med mera. Den främsta anledningen till vår ökade vikt är för lite motion och/eller för mycket mat. Bakom övervikten ligger ibland psykisk ohälsa, där mat använts som tröst, men ibland endast om för många kalorier in. 

Siffrorna är alarmerande och vi på Wellmilton vill vara med och bidra till en lägre siffra i Sverige. Och allra främst skapa bättre förutsättningar för de barn som nu växer in i en tid där fetma och övervikt bara anses öka. Vi ska vara med och bidra till ett friskare och gladare Sverige! 

Fetma, övervikt och undervikt är inget att känna skam för. Absolut inte! Men vi vet att man mår så mycket bättre både psykiskt och fysiskt vid en normal vikt. Där rörelse finns och kosten bidrar till bra näring. 

Vill du ha hjälp att må bättre? Låt oss börja med kosten. Vi hjälper dig som själv är överviktig, underviktig eller bara vill förbättra din kost för att må bättre. Vi hjälper också dig som förälder som behöver tips på bra recept, hjälp med matvägrande eller matöverätande barn och vi bidrar med kunskap, support och motivation. 

Pröva vår 15 minuter kostnadsfria kostrådgivning för att se vad vi kan hjälpa just dig med!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln