LYXSALLAD PÅ LAX & SÖTPOTATIS

Den här salladen kan vara en av de godaste salladerna genom tiderna, jag skojar inte! Ugnsstekt lax, sötpotatis, stekta champinjoner, pinjenötter, fetaost... Den är bara för välsmakande. Och dessutom lätt att göra!



Ingredienser 4 portioner:
500 gram odlad lax (varför odlad? Läs mer här)
2 solmogna tomater
150 gram bladspenat
1 rödlök
2 stora sötpotatisar
10 champinjoner
200 g broccoli
½ paket fetaost
2 msk pinjenötter
Persilja
Citron

Hur gör jag?
Sätt ugnen på 200 grader. Placera laxen i en ugnsfastform, ringla över en skvätt olivolja, salt, peppar, citron och eventuella valfria kryddor. Dela tomaterna, placera i ugnsformen. Ugnsstek i ca 20 minuter, tills laxen är perfekt rosa! Koka sötpotatisen ca 4 minuter, stek därefter sötpotatisen tillsammans med champinjonera tills båda är genomstekta. 

Koka fryst broccoli i ca 4 minuter, häll av vattnet.

Lägg en bädd av bladspenat på ett fint serveringsfat. Varva sötpotatis, laxbitar, champinjoner, broccoli, skuren lök och tomaterna ovanpå bädden av bladspenat. Ringla en fin olivolja och droppa citron över. Avsluta med pinjenötter, fetaost och persilja. Servera, ät, njut!

Glöm inte att äta långsamt!

SE UPP!
Akta dig för lax med dioxiner och PCB, som är särskilt skadligt för barn, ungdomar, kvinnor i fertil ålder, gravida samt ammande!

Denna typ av lax är främst vildfångad från Östersjön, bottniska viken, Vänern och Vättern. Odlad fisk eller fisk fångad på andra ställen än nämnt ovan utgör ingen fara, enligt Livsmedelsverket.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln